Rökare, eller icke-rökare?

Kan du som är rökare och läser denna blogg, snälla ge mig 5 RIKTIGT BRA punkter till varför du röker? Jag undrar verkligen det, för jag ser verkligen ingenting positivt med rökning. Visst, ibland kanske man är ute med vännerna, de flesta röker och man hakar på eller nåt.. men att vara beroende av cigaretter, vad ger det er liksom? tell me!

Såhär ser jag på rökning.

Först och främst:

1. Dålig andedräkt

2. Dåligt tandkött

3. Dåliga missfärgade tänder

4. Dålig hy - med tiden

5.
Äcklig lukt (fastnar i håret, händerna och på kläderna)

6. Personer som röker cigarretter löper mycket större risk att drabbas av lungcancer (90 % av alla lungcancerfall drabbar personer som röker)

7. Cigarrettröken innehåller ämnen som skadar arvsanlagen (DNA) i kroppens celler. Och gissa vad det innebär? Skador i arvsanlagen kan omvandla cellerna till cancerceller!!!!!

8.
Det spelar ingen roll hur mycket en person röker. Oavsett antal rökta cigarretter per dag, löper en rökare alltid större risk för lungcancer.

9. Personer som röker löper större risk att drabbas av cancer i urinblåsan, njurarna, läppar, mun, tunga, hals och matstrupen.

10. Kvinnor som röker löper större risk att drabbas av livmoderhalscancer (finns dock spruta att ta för att minska risken)

Och när vi ändå är igång så är de så att personer som röker löper dessutom större risk att drabbas av andra sjukdomar som hjärtsjukdomar, diabetes, benskörhet, emfysem och bronkit!


Så... nu kan ni ju ge mig 5 bra punkter som säger emot alla dessa argument :)



dd




Peace n love / N





Kommentarer
Postat av: insam

så du har läst på...

du glömde KOL-sjukdomen :P

men om du frågar mig, dr einstein, så tycker jag faktiskt att rökning ger en såkallad lugnande känsla, inte så att ja röker, men när livet håller på o falla samman, då passar en cigg bra till :P

2009-09-16 @ 23:53:59
Postat av: Siriporn

Visst!?! Den är så söt :D

2009-09-17 @ 00:08:30
URL: http://ssschhh.blogg.se/
Postat av: emilia

att det ger en lugnande känsla är ju en fucked up excuse HAHA.. finns väl tusen andra saker som faktiskt är BRA och som lugnar dig :D



men rökare är väl vane-människor. de är vana vid att ha den där pinnen i handen och utan den känns det väl tomt. för vissa rökare skulle sluta röka vara som att sluta gå på toa.

2009-09-17 @ 02:51:58
URL: http://enkeltnamn.blogg.se/
Postat av: Evelina

Jadu. Det finns inga bra punkter man kan skriva om rökning, för det är inte bra.

Vet inte ens själv varför jag började röka, det är väl det där med vänner och sånt. Och sen märkte jag att när jag tog en cigg när jag fick min ångest så blev jag lugn och behövde inte skada mig själv. Haha, det låter som värsta lame ursäkten men det är ingen ursäkt. Jag håller på att sluta just nu, för blä va det inte är bra!

2009-09-17 @ 09:04:06
URL: http://esohlbeerg.blogg.se/
Postat av: Caroline, LINA FRANKღ

TACK :D

2009-09-17 @ 09:25:11
URL: http://carolinefrank.blogg.se/
Postat av: Keyvan

Smoke kills:

http://www.apelsin.nu/classics/?url=smokekills

2009-09-17 @ 11:00:29
Postat av: insam

ok, attack

ne men att röka är en vana bara

säg mig vad det finns här (som man kan bli beroende av) som inte skadar dig vid hög konsumtion..

för inte så länge sen så upptäckte man att ptatis gav cancer...

2009-09-17 @ 11:20:34
Postat av: Mikaela O

jag röker för att jag vill. Det argumentet räcker för mig :)

2009-09-17 @ 14:50:42
URL: http://mikz.blogg.se/
Postat av: Anonym

ASSå du ska inte snacka du röker ju själv of du är så mobbad

2009-09-17 @ 16:47:13
Postat av: naaz

haha, ja du som inte skrev namn. Alla som känner mig vet att jag inte röker och inte gillar ciggaretter! :)

2009-09-17 @ 19:02:14
Postat av: arminator

Det är förort att röka.



Förresten heter det cigaretter (:

2009-09-17 @ 20:55:30
URL: http://azam.blogg.se/
Postat av: CLIP

håller med dig!

2009-09-17 @ 21:47:38
URL: http://clip.blogg.se/
Postat av: Anonym

men åååh....



de som röker, röker sälvklart inte för att det finns något bra med det! Man blir beroende och att sluta vara beroende av något är svårt! ÄR man själv inte FAST kan man inte uttala sig om det heller... för du har ingen aning..

2009-09-18 @ 13:27:14
Postat av: mickis

man betalar för att förstöra sig själv, och det där är bara LITE av de dåliga saker som händer med kroppen! sen dom som säger.. jag är beroende, det är lugnande, det är gott blabla. Jag tror fan inte att något av de där stämmer in första gången man stoppar in en cigg i munnen, man kan inte tycka annat än att det är äckligt. Sen kan man nog vara beroende, men dåp har man oftast börjat pga, bevisa något för någon, grupptryck, dålig självkänsla.. något i den stilen. Alla har ett eget val

2009-09-18 @ 13:37:20
URL: http://preach.blogg.se/
Postat av: Avan

paaaa dee för enkelt de bara om du orkar läsa igenom men här får du :



1. Jag Njuter av cigg, ciggen sitter fint efter mat, när man hinkar de blir enklare sänka sprit med en cigg i handen, cigg sitter fint efter sex, på morgonen , med kaffe , med cola förhöjer alla smakupplevelser,upplevelser etc.



2. Jag kan dö när som helst, idag , imorgon ,övermorgon , bilkrasch, flygplanskrasch, i sömnen, ramla i trappan etc. Cigg kan göra mig sjuk i framtiden men allt kan göra dig sjuk ,jag kan dö av de och kan dö av de och kan dö av nåt annat allt är skrivet ändå.Röker ändå.



3.Min fria vilja,

Jag väljer att röka, därför röker jag av många anledningar , tycker de skönt, gott mm.(se punkt ett) folk har egna hjärnor och kan bestämma vad de skall och vad de inte ska dra in i lungorna, att annat folk säger de finns risker hit och risker dit och de kommer skatter och bestämmelser hit och dit e hel onödigt folk fattar de farligt men folk gör ändå. Vill man sluta man har fri vilja man kan sluta , de bara ett nikotin beroende okej de starkt beroende men de inte fucking hors eller nåt vill man sluta man kan tamam de som säger de är fast har bara inte rätta viljan, Enkelt.



4.50 kr (skatt)

De ciggpaket jag köper och så fint "förstör" mitt liv med , betalas de en stor andel skatt på alltså är mina pengar som investeras i 20 dyrbara cigaretter per tillfälle även en samhällsinvestering eftersom skattepengarna går till att bekämpa cancer(lugn cancer oftast) och andra sjukdomar cancer forskning och förebyggande forskning vilket innebär att om jag skulle bli sjuk kommer min läkarräkning betalas av min skatt på ciggpaketen så allt går runt, tobaks industrin är en stor ekonomisk marknad oxå miljardindustri med många jobb , skulle alla bara sluta röka helt plötsligt skulle hela världsmarknaden falla ihop eftersom miljontals människor blir arbetslösa , aktier fuckas upp etc. etc.



5.

Rökare kostar samhället mindre pengar än icke-rökare.



Jag kostar samhället mindre pengar än en icke rökare, Och de beror på att jag köper stora mäångder hårt skattad tobak vilket innebär att jag betalar till samhället samtidigt som jag förväntas dö tidigare och inte leva i 170 år så staten behöver inte ta hand om mig



Citat:

Aftonbladet via Mediearkivet.se:



Icke-rökarna kostar mer



Tre holländska forskare visar i tidskriften The New England Journal of Medicine

att icke-rökandet blir dyrt för samhället. Skatteinkomsterna sjunker, men det

stora problemet är att icke-rökare lever längre. En manlig, holländsk rökare

beräknas bli 69,7 år, en icke-rökare når 77 års ålder. Rökarens livskostnad för

sjukvård beräknas till 72 700 dollar medan icke-rökaren kostar 83 400 dollar.

I Sverige tar framför allt de sämst ställda sitt samhällsansvar: flämtande i

sina svångremmar röker de mer än någonsin.



Helt enkelt vi dör tidigare alltså kostar vi samhället mindre pengar



6. Jag skadar inte nån anna människa utan Skadar bara mig själv om man ens gör de,eftersom de här med passiv rökning och allt är en väldigt stor och överdriven fara hos hälsoverket och andra hälsofittor eftersom de får inte höra hela sanningen utan bara en del av den. vilket innebär att de sägs att passiv rökning är skadligare än vanlig rökning m.m men de stämmer mig eftersom låt mig ge dig ett exempel , kalle och pelle och hasse ska ta och röka på (blaza,mitchka en m.m) kalle och peller röker två gåsar och hasse sitter bara i samma rum och chillar kommer han bli mer påverkad än kalle och pelle , naturligtvis inte , de logiskt tänkande. Samma sak som med tobaksrök de jag drar i mina lungor ,koncentrerad tobaksrök och passiv rök har då inte samma verkan.



bilavgaser är farligare , enkelt



Keep Smokin



2009-09-23 @ 05:03:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0